En del af livet er, at være ked af det

Vi kan ikke bestemme hvad livet byder os. Modgangen rammer os før eller siden, og giver os en følelse af magtesløshed, meningsløshed, uretfærdighed, skuffelse, jalousi, vrede og sorg. Disse følelser er en del af gamet. En del af livet er, at være ked af det. Hvis ikke det var, hvordan skulle vi så vide, om vi var på rette vej, hvornår vi er glade, og hvad der gør ondt på os? – Det er det, der gør, at vi bare er mennesker.

Når modgangen rammer os, skal vi holde fast. Holde fast i dem vi er, så vi ikke bliver til nogle, vi ikke ønsker at være. Jeg ved man får en følelse af, man ikke duer til det, eller ikke er god nok, som man er, men hold ud, du er god nok. Når kviksandet trækker i dig, så hold fast i dine værdier og hver stolt af, der hvor du er nået til, samt hver stolt af hvem du er.

Husk på disse 3 ting:

  1. Giv det tid (lige så ”hurtigt” som modgangen kommer, går den igen.)
  2. Sig det højt
  3. Lær af det (modgang/nederlag er ikke fiasko, men feedback, vi kan bruge konstruktivt og lære af.)

 

Du kan med fordel også sætte det ind i kontrolcirklen. Så når du bliver ked af det, vred eller synes noget er uretfærdigt, så sæt det ind i denne cirkel, måske kan du i virkeligheden slet ikke ændre på det:

Er det, der sker, noget du har kontrol over, eller kan tage kontrol over? – så gør det.

Er det, der sker, noget du kan påvirke/har indflydelse på? – Så find ud af hvordan, og gør, hvad du kan for det.

Er det der sker helt uden for din rækkevide/ingen kontrol/indflydelse/påvirkning, så slip det og sig pyt. Brug din energi på noget andet og på at forstå, at det ikke er alt, du kan have kontrol over. Det er ikke ligegyldighed, du udviser, du vælger dine udfordringer og kampe med omhu og klogskab.