Mias kamp med overspisningerne

Jeg hedder Mia, jeg er 25 år og jeg kæmper med overspisninger.

For lidt over 3 år siden, fik jeg en personlig træner og efterfølgende en kostvejleder på, som lavede en kostplan til mig. Det hele kørte bare for mig, jeg tabte mig og syntes selv jeg havde det godt. Men da jeg skulle stå på egne ben, gik det galt for mig. Jeg havde i 6 mdr. haft nogle der kunne ”bestemme” hvad jeg skulle spise samt hvor meget jeg skulle forbrænde under træning, også lige pludselig var jeg alene, uden redskaber, jeg havde lært at fedt, kulhydrater og sukker var forbudt – og vi alle ved, at når noget er forbudt, så vil kroppen have det, og min krop fik lov. Min krop fik især lov om aften, og der blev der virkelig spist slik, chokolade og kage, eller hvis jeg var alene hjemme, så fik den gas, for der kunne ingen se det. Jeg havde altid en undskyldning og jeg sagde altid til mig selv: ”Mia i morgen begynder du at spise sundt, træne og løbe” men det skete bare ikke.

Jeg havde ingen stop knap, og når jeg havde spist det forbudte, fik jeg dårlig samvittighed, også begyndte jeg at spise mere slik, chokolade og kage, det blev hurtigt en stor ond cirkel, en ond cirkel jeg ikke kunne komme ud af igen – og alle de kilo jeg havde tabt, begyndte at komme på igen, og jeg begyndte at hade spejlbilledet, jeg begyndte at se min krop som en stor delle, også var der strækmærkerne, de var det værste af det hele. Jeg fik mange negative tanker.
Men en dag, tænkte jeg at det skulle være slut, jeg ville tilbage på rette spor igen.

Jeg havde i et langt stykke tid fulgt Steffenie på instagram, jeg havde flere gange haft lyst til at skrive til hende, men der var noget der holdte mig tilbage. Men en dag, der gjorde jeg det. Jeg skrev til hende for at hører omkring online forløbet om det indeholdte kost og træning, for det vidste jeg jo havde virket på mig før, så det var da bare det jeg skulle igen. Steffenie svarede mig, men grundet en flytning blev det udskudt. Men Steffenie opgav mig ikke, hun kontaktede mig for at høre om jeg var klar, og der tænkte jeg: ”Mia, nu gør du det, der er en her som ikke bare opgiver dig”. På dette tidspunkt var jeg fast besluttet på kost- og træningsplan. Jeg udfyldte en masse spørgsmål, og Steffenie kontaktede mig, og vi fik en snak for at høre om jeg var klar på coaching samtaler, hun mente jeg kunne bruge det mere, end en kost- og træningsplan, og jeg tænkte ”Ja lad os prøve det, det lyder spændende og det lyder til at hun har styr på det, mere end jeg selv har” – Og hvem vidste, at dette ville blive min vildeste rejse med en masse succes, i hvert fald ikke mig!

Jeg købte 6 coaching samtaler, og kunne selv bestemme hvornår jeg ville have disse. Den første samtale var hård, for der gik der mange ting op for mig, jeg havde trukket mig socialt, fordi jeg så mig selv som den tykke pige, og hvem vil være sammen med hende? Jeg havde et stort ønske til Steffenie, jeg ville lærer at handle anderledes om aften, jeg ville af med min overspisning, og til det havde jeg brug for redskaber, redskaber jeg aldrig havde fået før. Udover overspisningen ville jeg også gerne skære ned på slikken, jeg ville lære at mærke efter sult og lyst, jeg ville tilsætte mere frugt og grønt i måltiderne, jeg ville lærer at modstå alle fristelserne på arbejdet også ville jeg lærer at acceptere min krop og mit spejlbillede. Og inden vi gik i gang, gav jeg udtryk for at jeg syntes det lød svært og det ville være noget der ville tage lang tid at bekæmpe.

Her er jeg 2 mdr. efter min første samtale med Steffenie og jeg er kommet i mål med alle mine ønsker, ikke at det betyder at jeg ikke længere kæmper, for det gør jeg – jeg oplever stadig op- og nedture, men det en del af processen, har jeg lært. Men hvad er det så der har gjort at jeg er kommet i mål?

Læs med i næste uge hvor resten af Mias rejse kommer op 😉