Mias kamp med overspisning og spejlbilledet

Fortsættelse efter 1 del.. Men hvad er det så der har gjort at jeg er kommet i mål?

Steffenie har været en fantastisk coach under hele mit forløb, vi har taget et problem eller 2 op ved hver samtale, også har vi snakket omkring det. Min overspisning var første punkt, det var et ømt punkt, men Steffenie var skide god under samtalen, hun udfordrede mig, men kunne også hører når noget var svært for mig at snakke om, hun roste mig når jeg havde brug for det – min overspisning kaldte vi for en dæmon, og det hjalp mig meget, for hvem vil have en dæmon i sig, ikke mig i hvert fald!

Vi snakkede om frygten og hvordan det kunne blive til noget godt. – En af samtalerne omhandlede min tur i badelandet, som jeg skulle med familien. For mig var det en hård tanke at skulle afsted, for på den måde jeg så mig selv på, den måde måtte andre mennesker da også se mig på, og hvad med familien, hvad ville de ikke tænker? For når jeg kiggede ind i spejlet, så jeg deller, jeg ville ikke rører min mave, jeg stod helst med siden til spejlet, for så, så jeg ikke alle dellerne, jeg så strækmærker og så ikke noget positivt ved min krop – Efter en god samtale, gik det op for mig at det hele foregår inde i mit hoved, at jeg ikke er alene med de tanker. Jeg skrev et brev til mig selv inden vi skulle afsted, omkring hvordan jeg ville have turen blev + jeg valgte at gå i bad i fitness efter en træning, for at lærer at gå i bad imens andre kunne se min krop, og jeg fandt ud af at det ikke var så slemt som frygtede.

En anden ting vi også tog fat på, var de sociale medier, for puha der har jeg tit slået mig selv i hovedet: ”Hvorfor kan jeg ikke have sådan en krop, hvorfor kan jeg ikke se sådan ud osv.” Steffenie bedte mig om at slette alle dem, hvor jeg fik sådan en tanke ved, samt fortalte hun mig, at selv den der ser mest perfekt ud, sikkert har det på samme måde som mig, og kun ser sig selv negativt, men ud af til skal stråle, og det hjalp mig, jeg fik slettet folk og kunne mærke at jeg fik det bedre, og ikke slog mig selv i hovedet hver gang jeg var på instagram.

Når vores samtale skulle slutte, har jeg altid skulle sige hvad jeg skal arbejde videre med, indtil næste samtale. Ved samtale 5 gik det op for mig, at OVERSPISNING IKKE LÆNGERE ER ET PROBLEM FOR MIG! Ved hver samtale sagde jeg altid, at jeg skulle tænke på mængder af mad, men denne gang sagde jeg det ikke, og det var der det gik op for mig! Det var det vildeste at kunne sige, og jeg syntes stadig det er vildt! Ved 6 og sidste samtale fortalte jeg Steffenie, at jeg ikke længere så mine strækmærker når jeg ser i spejlet, hvilket er på den gode måde for det betyder nemlig at jeg har lært at acceptere dem – hvilket jeg brugte lang tid på at lærer, det har krævet mange timer foran spejlet, hvor jeg stille og rolig lærte at ”tale” til dem. Jeg fortalte også at jeg ikke længere kun ser deller – jeg er begyndt at se meget mere positivt på spejlbilledet. Steffenie har virkelig lært mig meget omkring mig selv, hun har givet mig så mange redskaber, redskaber jeg aldrig før har fået. Min krop og mit hoved følges nu ad, førhen var det kun kroppen, men nu er jeg mentalt også med. Jeg har under mit forløb tabt 2 kg og 22 cm fordelt på kroppen, det er en langsom proces, men det er en god proces for mig, fordi mit hoved får lov til at følge med! Under forløbet lærte jeg især en vigtig ting, nemlig at der ikke er noget der er forbudt af madvare, det hele handler om mængden af maden, jeg har givet mig selv lov til at spise slik i weekenden, jeg har givet mig selv lov til at spise kage til den store bagedyst, det hele foregår bare med måde – og jeg har det godt med den løsning!

Under hele forløbet har jeg skrevet ned i en bog, jeg har i samarbejde med Steffenie lavet en værktøjskasse, som jeg skal benytte mig af, når jeg har en nedtur, jeg har i bogen også en masse sider med succes historier, som jeg skal bruge når jeg syntes det hele er træls. Den bog er guld værd for mig.

Nok om mig, nu mere om Steffenie, som virkelig har hjulpet mig, givet mig lyst til at kæmpe. Jeg har tit sagt til hende, at hun var den bedste beslutning jeg gjorde for mig selv, hun har støttet mig, været til rådighed nærmest 24/7 har altid svaret på sms, også hvis det blot har været for at bekræfte mig. Steffenie har givet mig mod til at stå på egne ben. Hun er en hel fantastisk coach, med hjertet på det rette sted, fyldt med humor og god energi. Jeg har ikke været et sekund i tvivl omkring min beslutning, om coaching samtale, frem for kost- og træningsplan. En bedre coach findes ikke!

Kæmpe tak til Mia for at være sårbar og dele hendes historie. Jeg håber, at du har fået følelsen af, at du slet ikke er alene om at kæmpe med maden ved at læse med her.